~ TUKAR KELAS ~

Hai sume...agak lama menyepi...bukan ape..x de cite menarik untuk dikongsikan..
Zakwan wat blog nih saje suka² utk tatapan family members dan kawan² sume
jadi x banyak yang nak dikongsikan bersama...

cuma nak bgtau yang Zakwan telah bertukar ke Kelas 1 Cekap...sebelum nie Zakwan 1 Kreatif. Kawan Zakwan, Nazreal, Adam Loo, dan ada lagi yang lain bertukar ke 1 C.. sebab cikgu kata keputusan periksa zakwan ok...jadi Zakwan di tukarkan ke kelas pandai..mencabar bagi Zakwan...lepas nih kena lah belajar lebih pandai..sebab dah masuk kelas pandai..AMIN

Peperiksaan yang lepas Zakwan dapat no.5 dalam kelas. Nazreal plak dapat no.2 pandai kan dia..Macam biase yang sedey ibu la....ayah kata ok...pak long pon kata ok..tapi pak long soh blaja rajin² lagi untuk dapat lebih baik...Zakwan cuba ok...Sayang sume...

Nanti kalo ada apa² cita lagi...Zakwan info kat blog nih ok...tapi yang penting sume members jangan lah bosan plak ok....ahaks

~ CUTI SEKOLAH ~

Haii....lama dah tak update blog nih.....x de mase....maklom la baru abeh periksa...nak update mase cuti sekolah tuh...asyik berjalan jew plak...bukan ape nak release kan tension nih....pening pala wat revision ngn ibu...ibu kalo pasal belajar...mmg tegas ngalahkan guru besar...kui kui kui...( note: tapi ibu best...ibu gi 'outstation' bawa zakwan skali mase cuti sekolah itu ari...dia kene keje kat johor selama seminggu...dia bawak zakwan...syok gilew...itu kita cite nanti k...ade pic.. )

sambung balik pasal periksa....ape? keputusan periksa....bole laa...hu hu hu saat zakwan update blog pada hari ini ( 22/6/2009 ) blom dapat keputusan rasmi kedudukan dalam kelas....cuma dah dapat keputusan by paper jew....nak tau gak kew?? alamak...malu laa... ha ha B.Melayu 1 = 95% ; B.Melayu 2 = 85% , Matematik = 71% ; B.Inggeris = 78% ( ibu marah sampai nangis² sebab x score utk Matematik n B.Inggeris...maaf ibu...i have done my best... ) P.Agama Islam = 94% ; B.Arab = 82% ; Sains = 68% ; P.Jasmani 54% ; P.Seni Visual = 82%

Itulah keputusannya....teruk kan....yang paling sedey ibu laa...dia yang tak bole terima keputusan zakwan....zakwan janji zakwan akan buat lebih baik akan datang...insyaAllah...harap sume pon doakan utk zakwan....Zakwan kan baru darjah 1...ibu tuh obses sangat...ha ha sori ibu..sayang ibu....

Setakat ari nih....zakwan x dapat lg keputusan sekolah agama...lambat plak dapat..berdebar gak nih...tapi x pe laa...ayat mcm biase...dah buat yang terbaik...hu hu

Emm...cita gi Johor la....gi best hu hu...start cuti sekolah 30hb May 2009 - 14hb Jun 2009..ibu janji nak bawa gi bercuti ke A'Famosa Melaka sebab ibu kene keje luar di Johor seminggu..ibu kata nak gi Melaka tuh lepas ibu balik dari Johor...ibu gi Johor 1hb Jun - 5hb Jun 2009. tapi last minute hari isnin tuh ibu tanya...zakwan nak gi Johor x ikot ibu..? zakwan ape lagi...ikot laa...ingat senang kew nak ikot ibu gi outstation....sejak ibu keje MSN dari tahun 2006 mmg asyik keje luar jew....tapi ini lah kali pertama dia tanya nak ikot ke x? mana leh lepas peluang....maka, zakwan pon ikot laa....

Perjalanan pergi zakwan ibu dan kwn² ibu yang len naik van....ade separuh naik bas ngan atlet....perjalanan bermula pukul 10.30 pagi....berhenti makan tgh ari di restoran jejantas makan A&W...rehat dalam 1 jam lps tuh jalan balik....lebih kurang sampai di Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor dalam pukul 4ptg....lama kan....zakwan x tido pon...layan main PSP jew dan tgk pemandangan....

Nak cita ape yg berlaku selama seminggu tuh....banyak sangat nak taip...tapi cukup la zakwan kata ada penat ada seronok....yang penat nya sebab ibu keje sampai tgh malam...ada sekali tuh sampai pukul 1.30 pagi pon ibu masih bekerja lagi...sampai blackout baru ibu berhenti buat keje....itu pon nasib baik blackout....kalo x...ntahla smpai pukul berapa baru nak balik hotel....bangun pagi plak pukul 6 sebab nak kene ada kat bilik urusetia tuh kul 6.45pg..jadi, zakwan pon kene la bangun pagi...seb baik zakwan dah biase bangun pagi...yer la...zakwan kan sekolah pagi...jadi, x de lah susahkan ibu sangat...kesian tgk ibu...sibuk buat keje....nak layan kerenah zakwan lagi...tapi zakwan mmg x kacau ibu sangat...zakwan main game jew...zakwan plak x bole nak tido kalo ibu tak tido...mmg ngantok sangat...tapi takot nak cakap ngn ibu yang zakwan nak tido ngn ibu...sbb zakwan tgk ibu sibuk sangat wat keje....kalo kat umah pon zakwan mmg tido ngn ibu...zakwan slalu soh ibu tido kan zakwan...adik² tido ngn ayah...ok sambung cita johor...

yang Seronok plak... bila petang ibu x de keje...ibu bawa zakwan gi swimming pool kat hotel tmpt tinggal kami...itu jew la...lagipon kat bilik urusetia tuh berdepan ngn padang....puas juga lah zakwan berlari...he he...oklah selanjutnya tgkla pic ek...penat plak nak type bebanyak...ok?

Menanti Hari untuk Peperiksaan Pertengahan Tahun

Hari ni 23/5/09 ( Sabtu ) - Skang kat kampung Gemencheh..kampung ayah. Semalam petang balik kg, mungkin malam nih balik kL balik..sebab ayah ada meeting UMNO...

Nak cite pasal peperiksaan pertengahan tahun yang akan bermula pada Hari Isnin ( 25/5/09 ). First paper subject Bahasa Melayu...alamak...nampak cam senang je....yer laa...bahasa kita....tapi punya lah payah nak paham....yang paling tensen bila ibu yang ngajar...selalu betol zakwan bergenang air mata...ibu kalo mengajar memang serius gila...nak nak pulak cikgu Bahasa Melayu zakwan iaitu Cikgu Zamzami memanjang tak masuk kelas...asyik cikgu ganti je....Cikgu kata dia selalu kena outstation..itu yang membuatkan ibu selalu bengang tu....maka, dengan tidak rasminya...ibu lah yang jadi cikgu Bahasa Melayu...ibu kata weekend nih nak wat revision subject Bahasa Melayu nih....tapi tetiba balik kg plak semalam....kompem ahad ibu wat revision..standby jew lew...

Sekolah Agama pon periksa jugak...sama plak time nya...itu yang pusing tuh...tapi x pew laa...tawakal jew laa.....moga² zakwan dapat jawab ngan tenang...amin...

Ibu kata nanti cuti sekolah nak pergi bercuti ke A'Famosa Melaka...itu pon minggu kedua cuti...sebab minggu pertama ibu outstation ke Johor....x kisah laa...janji nak pergi bercuti...best wooooo...hu hu

Bersama ngn bestfwen - Muhammad Arief Nazreal

main tembak-tembak pistol air ngan nazreal
nih la kawan saya, satu sekolah, satu kelas dan buat masa sekarang duduk dalam kelas pon sebelah menyebelah..nama kawan saya, Nazreal

dah naik pucat mandi kat Desa Water Park - muka masam tuh bukan ape....dah nak balik....tensen jew

Hari Pertama ke Sekolah Kebangsaan

Amacam...segak x? ada x gaya Pelajar Cemerlang..? Ini lah hari pertama menjejakkan kaki di Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Seri Petaling 2
nih Adam Azhar...kwn satu sekolah Q-Dees, kebetulan plk satu sekolah kebangsaan

sewaktu dalam kelas 1 Kreatif...duduk bersebelahan dengan Adam


Ibu menemani di hari pertama persekolahan

Graduation Day










Graduation Day. 2 tahun jew belajar di Q-Dees Sri Petaling. Best sangat!thanks to my Teacher, Ms. Susan from En. Armstrong class. Not forgotten to other teachers...Teacher Aishah ( miss ur smile ), Teacher Lee ( Principal yg best gilew ) Will miss u forever.

Konsert Akhir

Bergambar sebelum konsert bermula... ( cewah...mcm peserta AF laa... )






Bergambar dengan Rosyam Nor, anak dia pon sekolah Q-Dees. Pakai baju pink tuh ibu saya...ibu mmg suka nak "enterframe" hehehe

video
saya pakai baju kelabu...nampak ikit2 jew...video x berape clear....ibu yg ambikkan...goyang2..anyway, thanks ibu...